• Bez kašķēšanās vārīts plovs - gards.

Biezpiena torte


Foto: provkusnyashki.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 500 g cepumu
  • 500 g biezpiena
  • 120 g sviesta,
  • 1/2 glāzes cukura
  • 2 glāzes piena
  • 40 g žāvētu aprikožu
  • 2 ēdamkarotes kokosriekstu skaidiņu
  • 2 tējkarotes vaniļas cukura

Glazūrai:

  • 1 ēdamkarote cukura
  • 1 ēdamkarote sviesta
  1. Žāvētas aprikozes aplej ar karstu ūdeni un ļauj uzbriest. Pēc tam ūdeni nolej un aprikozes nomazgā.
  2. Biezpienu sajauc ar sviestu un cukuru. Masu sadala 2 daļās. 
  3. Vienai daļai pievieno salmiņos sagrieztas aprikozes, bet otrai - kokosriekstu skaidiņas, nedaudz skaidiņu atstājot noformēšanai.
  4. Uz paplātes liek kārtām, mainot, pienā mērcētus cepumus un biezpiena kārtu. 
  5. Augšējai kārtai jābūt cepumu kārtai.
  6. Pagatavo glazūru. Cukuram pielej 1 ēdamkaroti ūdens un vāra sīrupu, maisot, līdz tas sabiezē.
  7. Pēc tam noņem no uguns un pievieno sviestu, kārtīgi samaisa.
  8. Torti pārkaisa ar glazūru, pārkaisa kokosriekstu skaidiņas un atdzesē vismaz 2 stundas.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
11211 reizes

,,