• Ir jāēd un jādzer tieši tik, cik nepieciešams, lai mūsu spēki atjaunotos nevis tiktu nomākti.

Biezpiena torte ar zemenēm


Foto: woman.kharkov.ua

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvītam:

  • 4 olas
  • 200 g cukura
  • 150 g miltu
  • 2 ēdamkarotes silta ūdens
  • 1 ēdamkarotes cepamā pulvera
  • 1/2 paciņas vaniļas cukura 
  • 1 naža gals sāls 
  • 1/2 citrona 
  • zemenes vai iecukuroti augļi 

Biezpiena krēmam:

  • 250 g biezpiena
  • 150 g cukura
  • 2 tējk. izšķīdināta želatīna  
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 2 olu dzeltenumi
  • 1/2 l svaiga krējuma
  • 1/2 citrona sula un miziņa
  1. Biskvīta pagatavošana: olu dzeltenumus saputo ar 2/3 paredzētā cukura un vaniļas daudzuma.
  2. Pārējo 1/3 cukura pievieno saputotiem olu baltumiem; tiem jāpaliek tik stingriem, ka var ar nazi griezt kā sieru. 
  3. Pēdējos piesijā miltus un cepamo pulveri. 
  4. Pievieno ūdeni un sāli. 
  5. Cep veidnē. 
  6. Krēma pagatavošana: samaltu biezpienu sakuļ ar cukuru, olu dzeltenumiem, vaniļu, citrona sulu un miziņu. 
  7. Izšķīdinātu želatīnu vēl siltu pievieno biezpienam, izmaisa. 
  8. Tad viegli iecilā saputotu krējumu. 
  9. Izcepto biskvītu pārgriež uz pusēm, vidū ieziež pusi no krēma. 
  10. Ar otro daļu krēma apziež biskvīta virspusi. 
  11. Virs krēma liek sagrieztas zemenes vai iecukurotus augļus. 
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
12760 reizes

,