• Jauna ēdiena atklājums sniedz vairāk cilvēciskas laimes nekā jaunas zvaigznes atklāšana.

Biezpiena torte ar apelsīniem „Sniegbaltīte”


Foto: foodnex.ru

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 250 g skāba krējuma
  • 150 g brūnā cukura
  • 4 apelsīni
  • 50 g želantīna
  • 75 g magoņu
  • 100 g sukāžu
  • 1 kg biezpiena
  • 125 ml ūdens
  1. Želantīnu aplej ar ūdeni, lai tas uzbriest.
  2. Biezpienu izberž caur sietu, pievieno krējumu, cukuru un saputo vai kārtīgi samaisa. 
  3. Pievieno magones, samaisa. Pievieno sukādes. 
  4. Sukādes var aizstāt ar jebkurām ogām vai augļiem (izņemot kivi), rozīnēm, marmelādi utt.
  5. Izkausē želantīnu un plānā strūkliņā ielej krējuma - biezpiena masā un labi samaisa.
  6. Apelsīnus rūpīgi nomazgā un noslauka sausus, sagriež 0,7 cm biezās ripiņās.
  7. Var nogriezt arī miziņas. Lai torti no formas vieglāk izņem, tad formā ieklāj pārtikas plēvi tā.
  8. Formā izkārto apelsīnu šķēlītes, gan formas apakšā, gan gar sāniem. 
  9. Īpaša uzmanība jāpievērš apelsīnu ripiņām formas apakšā, jo tā būs tortes virsma, apgāžot torti otrādi.
  10. Uz apelsīna šķēlītēm lej biezpiena masu un liek ledusskapī sastingt.
  11. Pirms pasniegšanas ļoti uzmanīgi torti izgāž no formas un šķīvja.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1522 reizes

,,,