• Kas trijiem domāts, tas četriem arī pietiks.

Biezpiena – šokolādes kūka ar kafijas garšu


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 750 g liesa biezpiena
  • 100 g piena šokolādes
  • 1 citrons
  • 4 olas
  • 175 g saldkrējuma sviesta
  • 200 g cukura
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 1 ēdamkarote mannas graudu
  • 1 paciņa vanilas pudiņa pulvera
  • 4 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 2 ēdamkarotes šķīstošās kafijas graudu
  1. Citronu noskalo, norīvē miziņu un izspiež sulu.
  2. Šokolādi salauž nelielos gabaliņos un izkausē ūdens peldē.
  3. Olu baltumus atdala no olu dzeltenumiem. Olu baltumus saputo ar elektrisko putotāju.
  4. Sviestu sajauc ar cukuru, pievieno vaniļas cukuru, olu dzeltenumus, citrona sulu un miziņu. Labi samaisa.
  5. Pakāpeniski pievieno biezpienu, vaniļas pudiņa pulveri un sakultos olu baltumus.
  6. 1/3 no masas pievieno izkausēto šokolādi, kakao un kafijas pulveri. Rūpīgi samaisa.
  7. Šokolādes masu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru. 4 ēdamkarotes masas atstāj dekorēšanai.
  8. Atlikušo masu pārklāj pār šokolādes masu un virsmu nolīdzina.
  9. Liek cepties 220°C temperatūrā 30 - 35 minūtes. Tad samazina temperatūru līdz 180°C temperatūrai un cep vēl 35 - 40 minūtes.
  10. Atlikto šokolādes masu iepilda konditorejas maisā un dekorē kūkas virsmu.
  11. Cepšanas beigās kūku pārklāj ar foliju, lai tā nepiedegtu.
  12. Kad kūka gatava un izdekorēta, ievieto to ledusskapī uz 3 - 4 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3568 reizes

,,,,,,,