• Ir jāēd un jādzer tieši tik, cik nepieciešams, lai mūsu spēki atjaunotos nevis tiktu nomākti.

Biezpiena – šokolādes kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvītam:

  • 150 g smilšu cepumu (sasmalcināti)
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 1/4 glāzes pūdercukura
  • 100 g saldkrējuma sviesta (izkausēts)

Pildījumam:

  • 1 kg biezpiena
  • 3/4 glāzes pūdercukura
  • 6 olas

Baltās šokolādes krēmam:

  • 200 g baltās šokolādes
  • 1/3 glāzes saldā krējuma
  • 1 ēdamkarote kukurūzas cietes

Tumšās šokolādes krēmam:

  • 150 g tumšās šokolādes
  • 2/3 glāzes saldā krējuma
  • 1 tējkarote šķīstošās kafijas
  1. Biskvīts: Sasmalcinātos cepumus sajauc ar kakao, pūdercukuru un izkausēto sviestu.
  2. Masu ieklāj kūkas formas pamatnē un ievieto to saldētavā, līdz būs nepieciešama.
  3. Pildījums: Uzkarsē cepeškrāsni līdz 140°C temperatūrai un tās apakšā ievietot siltumizturīgu trauku ar ūdeni.
  4. Ar koka karoti samaisa biezpienu, cukuru un olas viendabīgā masā.
  5. Šokolādes pildījums: Ūdens peldē izkausē balto šokolādi un saldo krējumu, sajauc ar 1/2 biezpiena masas, pievieno cieti un rūpīgi visu samaisa.
  6. Tās pašas darbības atkārto arī ar tumšo šokolādi.
  7. Daļu baltās šokolādes masas klāj pār cepumu pamatni, tad tumšās šokolādes masu un tad atkal baltās. Tā turpināt līdz viss krēms izlikts.
  8. Liek kūku cepties aptuveni 1 stundu un 15 minūtes.
  9. Pirms pasniegšanas atdzesē un dekorē pēc pašu gaumes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2798 reizes

,,,,,