• Kas trijiem domāts, tas četriem arī pietiks.

Biezpiena – smilšu mīklas kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 1 paciņa cepamā pulvera
  • 140 g auksta saldkrējuma sviesta
  • šķipsniņa sāls
  • 2 olas
  • 350 g biezpiena
  • 5 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 1 glāze miltu
  1. Dziļā bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas - miltus, sāli, cepamo pulveri, 1/2 no nepieciešamā cukura daudzuma.
  2. Tad iejauc masā sviestu un visu maisa līdz izveidojas drupatas. Turpina mīcīt līdz mīkla salīp bumbā.
  3. Atsevišķi sajauc biezpienu ar atlikušo cukura daudzumu, olām un skābo krējumu, visu saputo virtuves kombainā vai ar blenderi.
  4. Sevis izvēlētu kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru un ieklāj tajā 1/2 no mīklas daudzuma.
  5. Pārklāj mīklu ar biezpiena pildījumu un pārkaisa ar atlikušo mīklas daudzumu, veidojot drupatas.
  6. Liek cepties 200°C temperatūrā 30 - 40 minūtes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
7411 reizes

,,,,