• Šodien vārīta ola ir labāka par rīt vārītu vistu.

Biezpiena rulete


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Mīklai:

  • 3 ēdamkarotes miltu
  • 3 ēdamkarotes cietes
  • 2 olas
  • 1 banāns
  • 50 g riekstu
  • 1/2 tējkarote cepamā pulvera
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • šķipsniņa sāls
  • vaniļas cukurs

Pildījumam:

  • 400 g vājpiena biezpiena
  • 1 ola
  • 100 g cukura
  • 3 ēdamkarotes piena
  1. Ar elektrisko putotāju saputo biezpienu, olas, cukuru un pienu viendabīgā masā.
  2. Ieklāj to 35x25 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru. Noliek maliņā līdz būs nepieciešams.
  3. Mīkla: Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Ar elektrisko putotāju saputo olu dzeltenumus, cukuru un vaniļas cukuru.
  4. Pievieno sasmalcinātus riekstus, sablenderētu banānu, izsijātus miltus un cepamo pulveri.
  5. Atsevišķi saputo olu baltumus un rūpīgi iecilā tos mīklā.
  6. Mīklu vienmērīgi pārklāj pār biezpiena masas kārtu un cep 20 minūtes 180°C temperatūrā.
  7. Tīru virtuves dvieli uzklāj uz gludas virsmas un pārkaisa ar pūdercukuru.
  8. Uz tā uzliek kūku ar biskvīta pusi uz leju un sarullē ruletē.
  9. Dekorē ar kausētu balto un rūgto šokolādi vai pēc pašu gaumes.
  10. Pirms pasniegšanas ievieto ledusskapī uz 1 - 2 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
6021 reizes

,,,,,,,,