• Izsalkušam arī ar pipariem apkaisīta sāls - lielisks ēdiens.

Biezpiena – ogu kūka ar valriekstiem


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 4 olu dzeltenumi
  • 4 olu baltumi
  • 1 glāze cukura
  • šķipsniņa sāls
  • 1/2 glāze skābā krējuma
  • 120 g sviesta
  • 2 1/2 glāzes miltu
  • 2 glāzes biezpiena
  • 2 glāzes ķiršu
  • 1 glāze melleņu
  • 1 glāze valriekstu
  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 150°C temperatūrai.
  2. Ar elektrisko putotāju saputo olu dzeltenumus un 1/3 glāzes cukura, pievieno izkausētu sviestu, skābo krējumu un sāli.
  3. Visu rūpīgi saputo un pakāpeniski pievieno miltus. Ievieto ledusskapī.
  4. Nelielā bļodiņa sajauc biezpienu ar 1/2 no atlikušā cukura daudzuma, samaisa un saputo ar elektrisko putotāju viendabīgā masā. Ievieto ledusskapī.
  5. Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus un atlikušo cukura daudzumu apmēram 15 minūtes.
  6. Izņem mīklu no ledusskapja un izrullē savas cepešpannas izmērā.
  7. Pārklāj cepešpannu ar viegli ietaukotu cepamo papīru un ieklāj tajā mīklu.
  8. Pārklāj mīklu ar biezpiena masu un izkārto ķiršus un mellenes.
  9. Pārkaisa ar valriekstiem un vienmērīgi pārklāj ar olu baltumu masu.
  10. Liek cepties cepeškrāsns 1.līmenī aptuveni 45 minūtes.
  11. Kad kūka gatava, atdzesē to aptuveni 1 stundu un dekorē pēc pašu gaumes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2145 reizes

,,,,,,,,,,,