• Jauna ēdiena atklājums sniedz vairāk cilvēciskas laimes nekā jaunas zvaigznes atklāšana.

Biezpiena – meloņu kūka ar saldo krējumu


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvītam:

  • 3 ēdamkarotes citrona sulas
  • 140 g miltu
  • 5 olas
  • 60 g saldkrējuma sviesta
  • 1 paciņa cepamā pulvera
  • 1 bundža iebiezinātā piena

Krēmam:

  • 1/2 melone
  • 20 g želatīna
  • 350 g biezpiena
  • 60 g cukura
  • 100 g saldā krējuma

 

  1. Biskvīts: Ar elektrisko putotāju saputo olas, iebiezināto pienu un sviestu.
  2. Pakāpeniski pievieno miltus un cepamo pulveri, rūpīgi samaisa un pievieno arī citrona sulu.
  3. Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  4. Liek cepties 180°C temperatūrā 20 - 30 minūtes.
  5. Kad biskvīts gatavs, pilnībā atdzesē to, neizņemot no formas.
  6. Krēms: Aplej želatīnu ar nelielu daudzumu ūdens un atstāj uzbriest. Tad izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī.
  7. Meloni nomizo, attīra no sēkliņām un sablenderē biezenī.
  8. Sasmalcina biezpienu virtuves kombainā un sajauc ar melones biezeni un cukuru.
  9. Tad pievieno krēmam želatīnu, rūpīgi samaisa viendabīgā masā un ievieto ledusskapī uz 20 minūtēm.
  10. Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu un pievieno melones krēmam.
  11. Pārklāj krēmu pār atdzesēto biskvītu un ievieto kūku ledusskapī līdz krēms pilnībā sastindzis.
  12. Pirms pasniegšanas dekorē ar piparmētru lapiņām un melones bumbiņu vai pēc pašu gaumes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1851 reizes

,,,,,,