• Šodien vārīta ola ir labāka par rīt vārītu vistu.

Biezpiena – mandeļu pīrāgs


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 400 g biezpiena
  • 2 olas
  • 200 g miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1/2 glāze rozīņu
  • 1/2 glāze apelsīnu miziņas
  • 1 ēdamkarote mandeļu pulvera
  • 4 ēdamkarote cukura
  • šķipsniņa vaniļas cukura
  • 20 g sviesta
  • 3 ēdamkarotes pūdercukura
  • sāls (pēc garšas)
  1. Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus.
  2. Atsevišķā bļodā sajauc biezpienu ar olu dzeltenumiem, sāli un cukuru, pievieno arī vanilas cukuru.
  3. Masu saputo ar elektrisko putotāju un iemaisa tajā sasmalcinātās mandeles, rozīnes un apelsīnu miziņas.
  4. Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus un cepamo pulveri. Rūpīgi masā iecila saputotos olu baltumus.
  5. Kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  6. Masu ieklāj kūkas formā un cep 190°C temperatūrā 40 minūtes.
  7. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2130 reizes

,,,,