• Jo vairāk medus ēd, jo rūgtāka mute.

Biezpiena kūka „Žirafe”


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 100 g sviesta
  • 250 g cukura
  • 3 olas
  • 250 g miltu
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 400 g biezpiena
  • 200 g skābā krējuma
  • 3 ēdamkarotes cietes
  • 1/2 tējkarote vaniļas cukura
  1. Mīkla: Sajauc mīkstinātu sviestu ar 100 g cukura un 1 olu. Rūpīgi samaisa.
  2. Pievieno kakao pulveri, cepamo pulveri, miltus un labi samaisa. Izveido bumbu un sadala to četrās daļās.
  3. Trīs bumbiņas izrullē kūkas formas lielumā un veidojot augstas malas liek cepties 180°C temperatūrā līdz zeltaini brūnai krāsai.
  4. No atliktās mīklas bumbiņas salipina vairākas mazākas bumbiņas.
  5. Pildījums: Sajauc skābo krējumu, biezpienu, cieti, 2 olas un vaniļas cukuru viendabīgā masā.
  6. Tad masu saputo ar elektrisko putotāju.
  7. Biezpiena masu pārklāj pār mīklu un pārkaisa to ar mazājām mīklas bumbiņām.
  8. Kūku liek cepties 50 - 60 minūtes 180°C temperatūrā.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2378 reizes

,,,,,