• Jo vairāk medus ēd, jo rūgtāka mute.

Biezpiena kūka „Jūlija rīts”


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 300 ml piena
  • 600 g biezpiena
  • 1 paciņa vanilīna cukura
  • 1 ēdamkarote pūdercukura
  • 400 g zemeņu
  • 20 g želatīna
  • 100 g saldkrējuma sviesta (izkausēta)
  • 50 g šokolādes skaidiņu
  • 300 g smilšu mīklas cepumu
  • dažādi augļi (ogas,banāni, āboli, u.c.)
  1. Smilšu mīklas cepumus sasmalcina un sajauc ar izkausētu sviestu. 
  2. Masu ieklāj sevis izvēlētā kūkas formā un ievieto ledusskapī līdz būs nepieciešama.
  3. Krēms: Biezpienu un cukuru sasmalcina izmantojot blenderi vai virtuves kombainā līdz krēmveidīgai konsistencei.
  4. Tad pievieno pienu un vanilīna cukuru. Ja nepieciešams, pēc garšas, pievieno vēl pūdercukuru.
  5. Želatīnu pārlej ar nelielu daudzumu ūdens un atstāj uzbriest. Tad izkausē un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  6. Atdzesēto želatīnu, lejot šaurā strūklā, pievieno biezpiena masai un ar elektrisko putotāju masu rūpīgi saputo.
  7. Sevis izvēlētos augļus vai ogas sagriež nelielos gabaliņos un pievieno biezpiena masai.
  8. Masu pārklāj pār cepumu pamatni, virsmu nolīdizna un ievieto saldētavā uz 20 - 30 minūtēm.
  9. Kūkas virsmu dekorē ar zemenēm un šokolādes skaidiņām. Līdz pasniegšanai ievieto ledusskapī.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2245 reizes

,,,,,,,,