• Miesa uzveic tos, kas viņu pārāk sātīgi baro.

Biezpiena kūka ar samazinātu tauku saturu


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 100 g sviesta
  • 100 g cukura
  • 250 g miltu
  • 250 g vājpiena biezpiena
  • 400 g skābā krējuma
  • 4 olas
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  1. Miltus sajauc ar sviestu un cepamo pulveri.
  2. Atsevišķā traukā saputo 1 olu un 100 g cukura, tad sajauc ar miltu maisījumu. Ievieto ledusskapī, kamēr tiek gatavots pildījums.
  3. Biezpienu samaisa ar atlikušo cukura daudzumu, vaniļas cukuru, olām un skābo krējumu. Visu saputo ar elektrisko putotāju.
  4. Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru. 
  5. Tad pāri klāj biezpiena masu un nolīdzina tās virsmu ar lāpstiņu.
  6. Cep 40 - 60 minūtes 180°C temperatūrā. Pārbauda, vai kūka gatava ar koka irbulīti.
  7. Pirms pasniegšanas dekorē ar svaigām ogām vai pēc savas gaumes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2737 reizes

,,,,,