• Miesa uzveic tos, kas viņu pārāk sātīgi baro.

Biezpiena kūka ar āboliem un smilšu mīklu


Foto: liveinternet.ru

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Pamatnei:

  • 1 glāze skābā krējuma
  • 250 g auksta saldkrējuma sviesta
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 400 g miltu
  • 1 pacņa vaniļas cukura
  • 2 olas
  • 1 paciņa cepamā pulvera

Krēms:

  • 100 g saldā krējuma
  • 5 āboli
  • 600 g biezpiena
  • 1 vidēja izmēra banāns
  • 1 ēdamkarote kanēļa
  • 3 olas
  • 40 g sviesta
  • 5 ēdamkarotes cukura sīrupa (sajauc cukuru ar ūdeni)
  1. Sviestu sagriež nelielos kubiņos, sajauc ar miltiem un mīca līdz izveidojas viendabīga masa.
  2. Pievieno atlikušās, pamatnei nepieciešamās, sastāvdaļas un visu rūpīgi samaisa.
  3. No mīklas izveido bumbu, ietin to pārtikas plēvē un ievieto ledusskapī uz 15 minūtēm.
  4. Ābolus nomizo, attīra no sēkliņām un sagriež gabaliņos.
  5. Tāpat banānu nomizo un sagriež gabaliņos.
  6. Augļus apcep uz pannas ar sviestu, pievieno cukura sīrupu un sautē aptuveni 10 minūtes līdz augļi kļūst mīksti.
  7. Beigās pievieno kanēli un visu atdzesē.
  8. Ar elektrisko putotāju saputo biezpienu un atlikušas, krēmam nepieciešamās, sastāvdaļas viendabīgā masā.
  9. Kūkas fromu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru un vienmērīgā slānī izklāj atdzesēto mīklu ar maliņām nedaudz uz augšu.
  10. Tad ieklāj augļu pildījumu un liek cepties 180°C temperatūrā 15 minūtes.
  11. Tad pārklāj biezpiena pildījumu un turpina cept vēl 30 minūtes.
  12. Gatavo kūku var dekorēt ar šokolādes skaidiņām, saldējuma bumbiņām vai pēc pašu gaumes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3777 reizes

,,,,,