• Jo vairāk medus ēd, jo rūgtāka mute.

Biezpiena – kapučīno kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 100 g miltu
  • 2 olas
  • 350 g cukura (70 g - mīklai)
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 800 g vājpiena biezpiena
  • 2 paciņas kapučīno
  • 10 g želatīna
  • 150 g piena šokolādes
  • 500 ml saldā krējuma
  1. Ar elektrisko putotāju spauto olas un 70 g cukura, tad pievieno miltus un cepamo pulveri.
  2. Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  3. Liek cepties 180°C temperatūrā 20 minūtes.
  4. Pildījums: Biezpienu sasmalcina virtuves kombainā vai caur sietu.
  5. Kapučīno sajauc ar 50 - 70 ml ūdens un pievieno to biezpiena kopā ar cukuru.
  6. Želatīnu pārlej ar nelielu daudzumu ūdens un atstāj uzbriest. Tad izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī.
  7. Izkausēto un atdzesēto žlatīnu pievieno biezpiena masai un rūpīgi samaisa.
  8. 100 g šokolādes sasmalcina nelielos gabaliņos un pievieno krēmam. Ievieto krēmu ledusskapī uz 20 minūtēm.
  9. Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu un pievieno to atdzesētajam krēmam.
  10. Krēmu pārklāj pār biskvītu un dekorē kūkas virsmu ar atlikušo šokolādes daudzumu.
  11. Kūku ievieto ledusskapī uz  2 - 3 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2733 reizes

,,,,,,