• Gatavojot ēdienu tam jāpievieno "šķipsniņu mīlestības, ēdamkaroti miera un tējkaroti gudrības.

Biezpiena – kafijas kūka ar piena šokolādi


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 750 vājpiena biezpiena
  • 100 g piena šokolādes
  • 1 citrons
  • 4 olas
  • 175 g saldkrējuma sviesta
  • 200 g cukura
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 1 ēdamkarote mannas graudu
  • 1 paciņas vaniļas pudiņa pulvera
  • 4 ēdamkarote kakao pulvera
  • 2 ēdamkarotes maltas kafijas
  1. Citronu pārlej ar verdošu ūdeni, notīra mizu un izspiež ūdeni.
  2. Šokolādi salauž nelielos gabaliņos un izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī.
  3. Olu baltumus atdala no olu dzeltenumiem un katrus atsevišķii saputo ar elektrisko putotāju.
  4. Sviestu un cukuru saputo, pieveno vaniļas cukuru, olu dzeltenumus, citrona sulu un miziņas, visu labi samaisa.
  5. Tad masai pievieno biezpienu, mannas graudus, vaniļas pudiņa ulveri un saputotos olu baltumus.
  6. 1/3 masas pievieno kafiju, kakao pulveri un rūpīgi samaisa.
  7. Kafijas masu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegl ietaukotu cepamo papīru. (Atstāj 4 ēdamkarotes masas dekorēšanai)
  8. Tad to pārklāj ar atlikušo biezpiena masu.
  9. 4 ēdamkarote kafijas masas ievieto konditorejas maisā un dekorē kūkas virsmu pēc savas gaumes.
  10. Liek to cepties 220°C temperatūrā 30 - 35 minūtes. Tad samazina cepšanās temperatūru līdz 180 °C un cep vēl 35 - 40 minūtes.
  11. Kūku atdzesē un ievieto ledusskapī uz 3 - 4 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2282 reizes

,,,,,,,