• Ūdens - vienīgais gudro dzēriens.

Biezpiena – dažādu ogu kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 100 g biezpiena
  • 200 g dažādu ogu (ja ir skābas ogas, pievieno cukuru)
  • 200 g skābā krējuma
  • 75 g cukura
  • 125 g miltu
  • 1 ola
  • 3 olu dzeltenumi
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 100 g sviesta
  • 75 g maltu mandeļu
  • šķipsniņa sāls
  1. Sviestu izkausē un pievieno tam izsijātus miltus, biezpienu un sāli.
  2. Tad pievieno olu, maltās mandeles un rūpīgi visu samaisa viendabīgā masā.
  3. Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  4. Mīklas masu viegli piespiež pie formas un izveido nedaudz paagstinātas maliņas.
  5. Ievieto formu ledusskapī uz 30 minūtēm.
  6. Atsevišķā bļodā sajauc skābo krējumu ar olas dzeltenumiem, cukuru un vaniļas cukuru.
  7. Visu rūpīgi samaisa, var saputot ar elektrisko putotāju.
  8. Ogas izkārto pār kūkas pamatni un pārklāj ar skābā krējuma masu.
  9. Visu liek cepties 180°C temperatūrā 60 - 80 minūtes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2862 reizes

,,,,,,