• Jo vairāk medus ēd, jo rūgtāka mute.

Biezpiena – citronu torte


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 100 g mīksta sviesta
  • 100 g cukura
  • šķipsniņa sāls
  • 2 olas
  • 80 g miltu
  • 20 g cietes
  • 1 tējkarote cepamā pulvera

Krēms:

  • 650 g biezpiena (vēlams ne graudaina)
  • 200 ml saldā krējuma
  • 2 olu baltumi
  • 1 1/2 glāzes cukura
  • 1 neliela citrona miziņas
  • 20 g želatīna

Dekorēšanai:

  • jebkuri augļi
  • pūdercukurs
  1. Ar elektrisko putotāju saputo sviestu, pakāpeniski pievienojot cukuru un sāli.
  2. Tad pa vienai pievieno olas, pēc katras pievienošanas 30 sekundes putojot.
  3. Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus, cieti un cepamo pulveri, rūpīgi samaisa.
  4. Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar nedaudz ietaukotu cepamo papīru un cep 180°C temperatūrā 30 minūtes (vai multivārāmajā katlā 50 minūtes).
  5. Gatavo biskvītu atdzesē un sadala horizontāli 2 kārtās ( viena 2/3 liela, otra 1/3)
  6. Krēms: Biezpienu un citrona miziņas samaisa virtuves kombainā vai ar blenderi.
  7. Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus, pievieno 1/3 no cukura daudzuma un rūpīgi sajauc ar biezpienu.
  8. Saldo krējumu saputo ar altikušo cukura daudzumu.
  9. Želatīnu pārleja r nelielu daudzumu ūdens un atstāj 10 minūtes uzbriest, tad izkausē un pievieno biezpiena masai.
  10. Saputoto saldo krējumu arī pakāpeniski pievieno biezpiena masai un maisa līdz izveidojas viendabīga konsistence.
  11. Lielāko biskvīta kārtu pārziež ar biezpiena krēmu, klāj nākamo biskvītu pāri.
  12. Izkārto augļu šķēlītes, pārkaisa ar pūdercukuru. Ja vēlaties, varat virsmu pārliet ar jebkuru augļu želeju.
  13. Torti ievieto ledusskapī vismaz uz 4 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2486 reizes

,,,,,,