• Gatavojot ēdienu tam jāpievieno "šķipsniņu mīlestības, ēdamkaroti miera un tējkaroti gudrības.

Biezpiena – bezē kūka


Foto: eda.ru

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 1 glāze miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 glāze cukura
  • 4 olas
  • 80 g saldkrējuma sviesta
  • 500 g biezpiena
  • 100 g skābā krējuma
  • 1 ēdamkarote mannas graudu
  • vanilīna cukurs (pēc garšas)
  • 5 ēdamkarotes pūdercukura
  1. Sviestu un 2 ēdamkarotes cukura izkausē, pievieno miltus un cepamo pulveri, rūpīgi samaisa.
  2. Tad masai pievieno 1 olu, rūpīgi iemīca to un ietin pārtikas plēvē. Ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.
  3. Pildījums: Virtuves kombainā sajauc biezpienu, 3 olu dzetenumus, atlikušo cukura daudzumu, skābo krējumu, mannas graudus, vanilīna cukuru viendabīgā masā.
  4. Izņem no ledusskapja mīklu  un vienmērīgi to izklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru, veidojot nedaudz paaugstinātas maliņas.
  5. Pildījumu pārklāj pār smilšu mīklu un liek cepties 180°C temperatūrā 30 minūtes.
  6. Tikmēr ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus un pūdercukuru stingrās putās.
  7. Pēc noteiktā laika izņem kūku no cepeškrāsns, pārklāj saputotos olu baltumus pār tās virsmu.
  8. Liek cepties vēl 10 - 15 minūtes līdz tā kļūst zeltainā krāsā.
  9. Gatavo kūku dekorē pēc pašu gaumes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2318 reizes

,,,,