• Bez kašķēšanās vārīts plovs - gards.

Biezpiena – bezē kūka ar smilšu mīklu


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 80 g margarīna
  • 1 glāze miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1/2 tējkarote vaniļas cukura
  • 1 ola

Pildījums:

  • 400 g biezpiena
  • 200 g lauku skābā krējuma
  • 1/2 glāze cukura
  • 1/2 tējkarote vaniļas cukura
  • 3 olu dzeltenumi

Bezē:

  • 3 olu baltumi
  • 5 - 6 ēdamkarotes pūdercukura
  1. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un cukuru.
  2. Margarīnu sagriež kubiņos, pievieno miltu maisījumam un mīcīt, līdz izveidojas drupatas.
  3. Sakuļ olu un pievieno mīklas masai.
  4. Ievieto mīklu ledusskapī uz 30 - 40 minūtēm.
  5. Pildījums: Sajauc visas nepieciešamās sastāvdaļas. Ja biezpiens ir drupens, tad to sasmalcina blenderī.
  6. 23 - 25 cm lielu kūkas formu pārklāj ar cepamo papīru un nedaudz ietauko.
  7. Izņem mīklu no ledusskapja, izrullē to un ieklāj formā nedaudz ar malām uz augšu.
  8. Tad ieklāj biezpiena masu, izlīdzina to un cep 160 - 180°C temperatūrā aptuveni 1 stundu.
  9. Bezē: Ar elektrisko putotāju sakuļ olu baltumus un tad pievieno pūdercukuru, turpina kult.
  10. Izņem kūku no cepeškrāsns, pārklāj to ar bezē masu un cep vēl 20 minūtes.
  11. Kad kūka gatava, tad pirms pasniegšanas pilnībā atdzesē.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3950 reizes

,,,,