• Ja no ēdiena nekas nav palicis pāri, tas nenozīmē, kas sātīgi paēduši.

Biezpiena – augļu torte „Veldze”


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Mīklai:

  • 2 olas
  • 1/2 glāze miltu
  • 1/2 glāze cukura
  • 1 tējkarote cepamā pulvera

Krēmam:

  • 500 g biezpiena
  • 2 olu dzeltenumi
  • 100 g sviesta
  • 1/2 glāze cukura
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 15 g želatīna
  • 500 g skābā krējuma
  • konservēti ananāsi

Dekorēšanai:

  • jebkuri augļi
  • želeja
  1. Ar elektrisko putotāju saputo olas un cukuru, pakāpeniski pievieno miltus un cepamo pulveri.
  2. Visu samaisa viendabīgā masā un ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  3. Liek cepties 180°C temperatūrā 15 - 20 minūtes.
  4. Krēms: Biezpienu sasmalcina virtuves kombainā vai ar blenderi.
  5. Ar elektrisko putotāju saputo sviestu, cukuru un olu dzeltenumus.
  6. Tad sasmalcināto biezpienu sajauc ar skābo krējumu, pievieno sviesta masai un saputo.
  7. Želatīnu pārlej ar nelielu daudzumu ūdens un atstāj uzbriest, tad izkausē.
  8. Izkausēto želatīnu atdzesē un, lejot šaurā strūklā, pievieno biezpiena masai un atkal saputo viendabīgā masā.
  9. Ananāsus sagriež nelielos gabaliņos un pievieno krēmam.
  10. Krēmu pārlej pār biskvītu un ievieto ledusskapī uz 3 stundām.
  11. Želeju pagatavo pēc uz paciņas rakstītajām instrukcijām un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  12. Torti dekorē ar skaistiem augļiem un pārlej ar atdzesēto želeju.
  13. Atkal ievieto torti ledusskapī uz 3 - 4 stundām.

 

Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3131 reizes

,,,,,