• Jauna ēdiena atklājums sniedz vairāk cilvēciskas laimes nekā jaunas zvaigznes atklāšana.

Biezpiena – augļu torte ar skābo krējumu


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvītam:

  • 1/2 glāze skābā krējuma
  • 1/2 glāze cukura
  • 3/4 glāzes miltu
  • 1 tējkarote dzeramās sodas
  • 1 ola

Pildījums:

  • 1/2 glāze skābā krējuma
  • 400 g biezpiena
  • 100 ml piena
  • 10 g želatīna
  • 2 banāni
  • 4 g bezkrāsainas želejas

Dekorēšanai:

  • 210 ml ūdens
  • 1 persiks
  1. Biskvīts: Dziļā bļodā ar elektrisko putotāju saputo visas nepieciešamās sastāvdaļas viendabīgā masā.
  2. Novieto aukstā vietā uz 30 minūtēm.
  3. Ielej atdzesēto mīklu kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  4. Liek cepties 200°C temperatūrā līdz tas kļūst zeltaini brūns.
  5. Nedaudz cukura izšķīdina 80 ml karsta ūdens un piesūcina ar šo sīrupu biskvītu.
  6. Pildījums: Želatīnu pārlej ar 100 ml silta piena un atstāj uz 30 minūtēm uzbriest.
  7. Virtuves kombainā sajauc biezpienu ar cukuru un skābo krējumu.
  8. Uzbriedināto želatīnu izkausē, nepārtraukti maisot. 
  9. Atdzesē to un, šaurā strūklā lejot, pievieno biezpiena masai.
  10. Banānus sagriež nelielos gabaliņos un pārklāj pār biskvītu, pārlej ar biezpiena masu.
  11. Želejai pievieno 2 ēdamkarotes cukura un atlikušo ūdens daudzumu, karše aptuveni 1 minūti.
  12. Persiku sagriež šķēlītēs un pār tām pārlej karsto želeju.
  13. Torti ievieto ledusskapī uz 3 - 4 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1691 reizes

,,,,,,