Mīklai:
-
300 g miltu
-
120 g saldkrējuma sviesta
-
100 g cukura
-
1 olas
-
2 glāzes piena
-
1 tējkarote citrona miziņas
-
1 tējkarote cepamā pulvera
Pildījumam:
-
400 g biezpiena
-
1 ola
-
2 ēdamkarotes cukura
-
1 apelsīns
-
2 kivi
-
2 āboli
|
|
-
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190°C temperatūrai un kūkas formu viegli ietauko, pārkaisa ar miltiem.
-
Mīkla: Ar elektrisko putotāju saputo olas un cukuru, pievieno kubiņos sagrieztu sviestu un turpina putot.
-
Tad pievieno miltus, cepamo pulveri, citrona miziņu un rūpīgi visu samaisa viendabīgā masā.
-
Mīklu sadala divās vienādās daļās un vienu daļu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā.
-
Pildījums: Ar elektrisko putotāju saputo biezpienu, olas un cukuru viendabīgā masā.
-
Masu pārklāj pār jau formā ieklāto mīklu. Otru mīklas daļu sagriež strēmelēs un šķērsām izkārto pār biezpiena masu.
-
Augļus nomizo, sagriež šķēlītēs un izkārto pār kūkas virsmu.
-
Liek cepties uzkarsētajā cepeškrāsnī 35 - 40 minūtes.
-
Kad kūka gatava, atdzesē to, neizņemot no formas.
|