• Miesa uzveic tos, kas viņu pārāk sātīgi baro.

Biezpiena – augļu kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Mīklai:

  • 300 g miltu
  • 120 g saldkrējuma sviesta
  • 100 g cukura
  • 1 olas
  • 2 glāzes piena
  • 1 tējkarote citrona miziņas
  • 1 tējkarote cepamā pulvera

Pildījumam:

  • 400 g biezpiena
  • 1 ola
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1 apelsīns
  • 2 kivi
  • 2 āboli
  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190°C temperatūrai un kūkas formu viegli ietauko, pārkaisa ar miltiem.
  2. Mīkla: Ar elektrisko putotāju saputo olas un cukuru, pievieno kubiņos sagrieztu sviestu un turpina putot.
  3. Tad pievieno miltus, cepamo pulveri, citrona miziņu un rūpīgi visu samaisa viendabīgā masā.
  4. Mīklu sadala divās vienādās daļās un vienu daļu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā.
  5. Pildījums: Ar elektrisko putotāju saputo biezpienu, olas un cukuru viendabīgā masā.
  6. Masu pārklāj pār jau formā ieklāto mīklu. Otru mīklas daļu sagriež strēmelēs un šķērsām izkārto pār biezpiena masu.
  7. Augļus nomizo, sagriež šķēlītēs un izkārto pār kūkas virsmu.
  8. Liek cepties uzkarsētajā cepeškrāsnī 35 - 40 minūtes.
  9. Kad kūka gatava, atdzesē to, neizņemot no formas.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2469 reizes

,,,,,,,