• Uz pilnīgi apklāta galda nedrīkst trūkt arī piparu, sāls un sinepju.

Biezpiena – aprikožu kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Mīklai:

  • 2 glāzes miltu
  • 1/2 glāze cukura
  • 1/4 tējkarotes dzeramās sodas
  • 100 g sviesta

Pildījumam:

  • 500 g biezpiena
  • 1/2 glāze cukura
  • 3 olas
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • Svaigas vai žāvētas aprikozes
  1. Biezpienu sablenderē un ar elektrisko putotāju sakuļ kopā ar olam un cukuru, vaniļas cukuru.
  2. Sviestu sagriež mazos gabaliņos un, ar roku palīdzību, sajauc ar miltiem, dzeramo sodu un cukuru, mīca līdz veidojas viendabīga masa
  3. Ietauko 26 cm lielas, apaļās kūkas formas (var izvēlēties arī savādāku) pamatni un nedaudz pārkaisa ar miltiem.
  4. Pamatnē klāj 2/3 mīklas, pāri klāj biezpiena krēmu, svaigas vai žāvētas aprikozes un pāri atlikušo mīklu, kas nedaudz sadrupināta.
  5. Liek cepties 180°C temperatūrā 35 - 40 minūtes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1720 reizes

,,