• Ja no ēdiena nekas nav palicis pāri, tas nenozīmē, kas sātīgi paēduši.

Bezē – siera krēma kūka ar zemenēm


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Mīklai:

  • 8 olu baltumi
  • 150 g miltu
  • 150 g cukura
  • šķipsniņa sāls
  • valrieksti (pēc garšas)
  • tumšās šokolādes skaidiņas (pēc garšas)
  • žāvētas dzērvenes (pēc izvēles)

Krēmam:

  • 450 g krēmsiera
  • 350 g zemenes (sagrieztas uz pusēm vai 1/4)
  • 1 ēdamkarote sviesta (izkausēta)
  • 250 g iebiezinātā piena
  • vaniļas cukurs

 

  1. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Olu baltumus un šķipsniņu sāls ar elektrisko putotāju saputo mīkstās putās.
  2. Pakāpeniski pievieno cukuru un turpina putot stingrā masā.
  3. Miltus un cepamo pulveri izsijā, pakāpeniski pievieno olu baltumu masai.
  4. Tad pievieno izkausētu sviestu un visu rūpīgi samaisa viendavīgā masā.
  5. Nedaudz sasmalcina riekstus un kopā ar šokolādes skaidiņām un dzērvenēm pievieno mīklai.
  6. Rūpīgi samaisa un 23 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar cepamo papīru, ieklāj 1/3 mīklas.
  7. Liek cepties 180°C temperatūrā aptuveni 10 minūtes. Tādā veidā izcept vēl 2 biskvītus no atlikušā mīklas daudzuma.
  8. Krēms: Krēmsieru samaisa ar iebiezināto pienu, vaniļas cukuru viendabīgā, krēmīgā masā.
  9. Pamata biskvītu liek uz servējamā šķkīvja, pārkāj ar 1/3 krēmu un nedaudz zemenēm.
  10. Darbības atkārto katram biskvītam un kūkas virsmu un malas apziež ar atlikušo krēmu.
  11. Dekorē ar zemenēm un piparmētru lapiņām, malas pārklāj ar šokolādes skaidiņām.
  12. Ievieto ledusskapī uz 2 - 3 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2347 reizes

,,,,,,,