• Izsalkušam arī ar pipariem apkaisīta sāls - lielisks ēdiens.

Bezē – riekstu kūka ar piena krēmu


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:


Bezē:

  • 130 g zemesriekstu (mandeles/ indijas rieksti, u.c.)
  • 5 olu baltumi
  • 320 g cukura
  • 1 paciņa vaniļas cukura

Krēmam:

  • 215 g sviesta
  • 200 g cukura
  • 1 ola
  • 125 g piena
  • 1 ēdamkarote konjaka
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  1. Ar elektrisko putotāju sakuļ olu baltumus ar šķipsniņu sāls.
  2. Tad pievieno cukuru un turpina kult līdz masa kļūst stingra un bieza, veido reljefu.
  3. 1 ēdamkaroti bezē masas ielieciet konditorejas maisā (kūkas dekorēšanai), bet pārējai bezē masai pievieno riekstus un arī no šīs masas atliek 1 ēdamkaroti maliņā.
  4. Uz cepamā papīra veidojiet 2 apļa formas 20 cm diametrā un turpat, blakus, veidojiet dekorācijas kūkai ar bezē masu konditorejas maisā, bet ar atlikto riekstu bezē masu veidojiet bumbiņu (to vēlāk sadrupinās un pārkaisīs kūku).
  5. Liek cepties 100°C temperatūrā aptuveni 2 stundas. Mazās bezē sastāvdaļas, protams, būs gatavas ātrāk!
  6. Krēms: Nelielā katliņā sajauc pienu, olu un cukuru, karsē līdz vārīšanās temperatūrai, nepārtraukti maisot.
  7. Tad noņem no karstuma, atdzesē un pievieno iepriekš ar elektrisko putotāju sakultu sviestu.
  8. 1 ēdamkaroti no krēma sajaukt ar kakao pulveri (kūkas dekorēšanai)
  9. Gatavos bezē biskvītus atdzesē un pamata kārtu pārklāj ar 1/3 daļu no krēma.
  10. Klāj otru bezē biskvītu, nedaudz piespiež un pārziež kūkas virsmu un malas ar atlikušo krēma daudzumus.
  11. Kūku dekorē ar bezē puķītēm un sadrupinātiem gabaliņiem, kakao krēmu.
  12. Pirms pasniegšanas turēt ledusskapī.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2600 reizes

,,,,,,