• Izsalkušam arī ar pipariem apkaisīta sāls - lielisks ēdiens.

Bezē – kokosriekstu kūka ar persikiem un putukrējumu


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvītam:

  • 1 1/3 glāzes kokosriekstu skaidiņas
  • 1/2 glāze sasmalcinātu mandeļu
  • 1/3 glāzes cukura
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • sāls
  • 2 olu baltumi
  • 1/2 tējkarote mandeļu ekstrakta

Krēmam:

  • 1 glāze saldā krējuma
  • 1/2 glāze pūdercukura

Dekorēšanai:

  • 2 persiki (sagriezti šķētlītēs)
  • 1/2 glāze cukura
  • 1/2 glāze ūdens
  1. Ar elektrisko putotāju sakuļ olu baltumus līdz veido reljefu.
  2. Tad sajauc ar pārējām biskvītam nepieciešamajām sastāvdaļām viendabīgā masā.
  3. Kūkas formu pārklāj ar cepamo papīru, nedaudz ietauko to un ieklāj sagatavoto mīklu.
  4. Liek cepties 170°C temperatūrā 20 - 25 minūtes vai līdz malas kļūst zeltaini brūnas.
  5. Kad biskvīts gatavs, pilnībā atdzesē to un ievieto ledusskapī uz 15 minūtēm.
  6. Garnējums: Persikus, cukuru un ūdeni sajauc nelielā katliņā, silda līdz vārīšanās temperatūrai.
  7. Tad persikus izlej caur caurduri un novieto atdzesēties.
  8. Krēms: Ar elektrisko putotāju sakuļ saldo krējumu un pūdercukuru viendabīgā masā.
  9. Atdzesēto biskvītu pārklāj ar putukrējumu un pār to izkarto glazētās persiku šķēlītes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1598 reizes

,,,,,,