• Uz pilnīgi apklāta galda nedrīkst trūkt arī piparu, sāls un sinepju.

Bezē – biezpiena kūka ar augļiem


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Mīklai:

  • 2 olas
  • 2 olu dzeltenumi
  • 130 g cukura
  • 50 g cietes
  • 60 g miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera

Bezē:

  • 2 olu baltumi
  • 60 g pūdercukura
  • 300 g biezpiena
  • 300 ml saldā krējuma
  • 3 ēdamkarotes cukura

Dekorēšanai:

  • 1 apelsīns
  • 150 g ķiršu
  1. Ar elektrisko putotāju saputo olas ar olu dzeltenumiem un cukuru līdz veidojas baltas putas.
  2. Atsevišķi sajauc miltus ar cieti un cepamo pulveri, iesijā olu masā.
  3. Visu viegli samaisa un ieklāj ar nedaudz ietaukotu cepamo papīru pārklājtā kūkas formā.
  4. Liek cepties 175°C temperatūrā 25 minūtes.
  5. Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus un pūdercukuru stingrā masā.
  6. Kad biskvīts sāk kļūt brūns, klāj olu baltumu masu pār tā virsmu un cep līdz bezē kļūst viegli zeltains.
  7. Tad sagriež biskvītu horizontāli 2 kārtās.
  8. Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu un cukuru, pakāpeniski pievieno biezpienu un visu saputo viendabīgā masā.
  9. Krēmam pievieno ķiršus, vai jebkuras citas ogas, augļus, un viegli samaisa.
  10. Krēmu klāj starp biskvītiem un kūkas virsmu dekorē ar apelsīnu šķēlītēm.
  11. Ievieto kūku ledusskapī uz 2 - 4 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1756 reizes

,,,,,,,