• Miesa uzveic tos, kas viņu pārāk sātīgi baro.

Banānu kūka ar siera sedziņu


Foto: crustabakes.wordpress.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 0,5 kg gatavu banānu (ar visu mizu)
  • 220 g pilngraudu miltu
  • 1,5 tējk. cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls
  • 25 g kakao
  • 100 g sviesta
  • 100 g brūnā cukura
  • 1 vaniļas pāksts vai 1 tējk. vaniļas esences
  • 25 g kokosriekstu skaidiņu
  • 2 olas 
  • 1  ēdamk. piena

Krēmam:

  • 220 g krēmveida siera (bez piedevām)
  • 1 citrons
  • 2 ēdamk. cukura
  • 50 g kokosriekstu skaidiņu
  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu temperatūrai. Ietauko 20 cm platu tortes veidni, izklāj to ar cepamo papīru.
  2. Nomizo un ar dakšiņu saspaida banānus. Bļodā iesijā miltus ar sāli, cepamo pulveri un kakao. Sagriež kubiņos sviestu un saberž ar iesijātām sastāvdaļām drumslās. Pievieno cukuru un saspaidītos banānus, pievieno vaniļas mīkstumu vai vaniļas esenci, kokosriekstu skaidiņas, olas un pienu. Visu samaisa viendabīgā masā.
  3. Masu ieliek tortes veidnē un izlīdzina virsmu. Cep stundu, kamēr uzceļas, bet tajā iedurtais iesmiņš pēc izņemšanas ir tīrs. Kūku izņem no krāsns un atdzesē veidnē.
  4. Pagatavo krēmu: sieru ieliek bļodā. Smalki sarīvē vienu tējkaroti citrona miziņas un izspiež vienu ēdamkaroti sulas. Abas sastāvdaļas samaisa ar sieru un cukuru. Sausā pannā ieber kokosriekstu skaidiņas, uz vidējas uguns tās apbrūnina, atdzesē, divas ēdamkarotes pievieno masai.
  5. Ar siera krēmu apsmērē kūkas virsmu un ar dakšiņas apaļo pusi saspaida tā, lai būtu nelīdzena. Banānu kūku apkaisa ar kokosriekstu skaidiņām apkārt siera krēma malai. 
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1944 reizes

,