• Kas trijiem domāts, tas četriem arī pietiks.

Banānu kēkss ar karameli un riekstiem


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Kēksam:

  • 3 banāni
  • 100 g cukura
  • 10 g vaniļas cukura
  • 90 ml augu eļļas
  • 2 olas
  • 10 ml saldā krējuma
  • 270 g miltu
  • 2 tējkarotes cepamais pulveris
  • 1/2 tējkarote sāls
  • 50 g grauzdētu pekanriekstu

Karamelei:

  • 5 ēdamkarotes cukura
  • 40 g sviesta
  • 30 ml saldā krējuma
  • pēdercukurs pēc garšas
  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C temperatūrai, ietauko un pārkaisa ar miltiem kūkas formu.
  2. Ar dakšiņu vai blenderi sasmalcina banānus biezenī un sajauc ar sviestu un saldo krējumu.
  3. Ar putojamo slotiņu saputo olas un cukuru, pievieno banānu masai.
  4. Atsevišķā traukā sajauc miltus un cepamo pulveri, pakāpeniski, divās daļās, pievieno banānu masai un rūpīgi samaisa.
  5. Iegūto mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un cep sakarsētajā cepeškrāsnī 30 minūtes, pēc tam samazināt cepšanās temperatūru 165°C temperatūrai un cep vēl 40 - 50 minūtes, atkarībā no tā, cik daudz kūka ir pacēlusies. Vēlams pārbautīt ar koka irbulīti.
  6. Tikmēr pagatavo karameli: Neliela katliņa pamatni pārklāj ar plānu cukura kārtu, karsē to.
  7. Kad cukurs izkusis un viegli brūns, pievieno sviestu un rūpīgi samaisa. Kad karamele sāk burbuļot, jābūt ļoti uzmanīgiem.
  8. Kad sviests ir izkusis, pievieno saldo krējumu, rūpīgi samaisa un noņem katliņu no karstuma.
  9. Uzmanīgi ielej karameli siltumizturīgā traukā un ļauj nedaudz atdzist.
  10. Kad karamele ir atdzisusi līdz ķermeņa temperatūrai, tad veidojiet tās biezumu, pievienojot pūdercukuru, bet ne pārāk daudz, jo karamele sabiezē arī atdzišanas laikā.
  11. Kad kēkss gatavs, atdzesējiet to un pārziediet ar plānu karameles kārtiņu.
  12. Tad izkārtojiet grauzdētos pekanriekstus un pārlejiet ar atlikušo karameli.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1930 reizes

,,,,,,