• Uz pilnīgi apklāta galda nedrīkst trūkt arī piparu, sāls un sinepju.

Baltvīna – olu krēms kūkām un tortēm


Foto: retseptytortov.ru

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 200 ml ūdens
  • 8 olu dzeltenumi
  • 50 g  želatīna
  • 300 g cukura
  • 500-600 ml saldā krējuma
  • 700 ml baltvīna
  • 1 citrons
  • 1 apelsīns
  1. Ar elektrisko putotāju sakuļ olu dzeltenumus un cukuru (cukura daudzumu varat mainīt pēc pašu ieskatiem).
  2. Pievieno citronu un apelsīnu sulu, rūpīgi iemaisam.
  3. Tad pievieno vīnu un turpina putot.
  4. želatīnu pārlej ar ūdeni un atstāj uzbriest 20 - 30 minūtes.
  5. Olu dzeltenumu masu ielej nelielā katliņā un, nepārtraukti maisot, karsē līdz vārīšanās temperatūrai.
  6. Karsē minimums 5 - 7 minūtes, tad pievieno uzbriedināto želatīnu un rūpīgi samaisa.
  7. Novieto krēmu nedaudz atdzesēties.
  8. Ar elektrisko putotāju sakuļ saldo krējumu un pievieno atdzesētajam krēmam.
  9. Ar kustībām no apakšas un augšu rūpīgi samaisa krēmu viendabīgā masā un ievieto ledusskapī uz 20 minūtēm.
  10. Šo krēmu var izmantot gan dažādām kūkām, gan tortēm un citiem konditorejas izstrādājumiem.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
6983 reizes

,,,,,,,,