• Bez kašķēšanās vārīts plovs - gards.

Baltās šokolādes – zemeņu pīrāgs ar smilšu mīklu


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 100 g sviesta
  • 40 g cukura
  • 2 olu baltumi
  • 2 olu dzeltenumi
  • 200 g miltu
  • 200 ml trekna saldā krējuma
  • 200 g baltās šokolādes
  • 1 ēdamkarote citronu sulas
  • 400 g zemeņu
  • 1 paciņa želejas
  1. Miltus, sviestu, cukuru un olu baltumus samīca viendabīgā masā un ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.
  2. Pildījums: Nelielā katliņā uzsilda saldo krējumu un izkausē tajā šokolādi.
  3. Masu nedaudz atdzesē un sajauc ar olu dzeltenumiem un citronu sulu.
  4. 24 cm lielu formu nedaudz ietauko ar sviestu un ieklāj tajā atdzesētu un izrullētu mīklu un tā, lai malas būtu 2 - 3 cm uz augšu.
  5. Pār mīklu pārklāj šokolādes masu un liek cepties 175°C temperatūrā 25 minūtes. Pildījumam jāpaliek mīkstam!
  6. Kad pīrāgs gatavs, atdzesē to un ievieto ledusskapī uz 2 stundām.
  7. Želatīnu aplej ar ūdeni, uzbriedina un tad izkausē.
  8. Zemenes izkārto pār pīrāga virsmu un pārlej ar izkausēto želatīnu.
  9. Pirms pasniegšanas turēt ledusskapī.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2864 reizes

,,,,,,