• Bez kašķēšanās vārīts plovs - gards.

Aveņu – šokolādes torte


Foto: vk.me

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Šokolādes kārtai:

  • 450 g šokolādes (70%)
  • 230 g sviesta
  • 8 lielas olas
  • kafijas vai šokolādes liķieris

Aveņu kārtai:

  • 250 g svaigu aveņu
  • 150 g cukura
  • 2 citroni
  • 500 ml salda krējuma putošanai
  • 1 glāze cukura putukrējumam
  • 4 želantīna plāksnītes vai 20 g želantīna
  • 2 ēdamkarotes citrona sulas
  • avenes rotāšanai
  1. Sviestu ar cukuru izkausē un sajauc. Pievieno liķieri un samaisa, noliek malā.
  2. Olas ar mikseri puto 5 minūtes. Pēc tam tievā strūkliņā olām pievieno šokolādes masu, nepārtraucot putot.
  3. Mīklu lej 26 cm tortes formā. Formu aptin ar foliju un liek lielākā traukā ūdens peldē. 
  4. Ūdens līmenim jābūt vismaz līdz formas vidum.
  5. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 140°C temperatūrai un cep 25 minūtes.
  6. Izņem un atdzesē istabas temperatūrā un liek uz nakti ledusskapī.
  7. Katliņā liek avenes, cukuru un citronus, vāra uz lēnas uguns 5 minūtes.
  8. Izkāš caur sietu.
  9. Saldo krējumu saputo ar cukuru. Pievieno aveņu masu, samaisa.
  10. Sagatavo želantīnu pēc instrukcijas un pievieno putukrējumam. Samaisa.
  11. Pievieno citrona sulu un ātri samaisa.
  12. No ledusskapja izņem šokolādes kārtu, pa virsu liek aveņu krēmu, izlīdzina un liek saldētavā uz 30 minūtēm.
  13. Tad liek ledusskapī uz 3 stundām.
  14. Pirms pasniegšanas rotā ar svaigām avenēm.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1874 reizes

,