• Sapratis to, ka par uzturu vecumā kļūst gudrība, tad jauns būdams dari tā, lai vecumā nepaliktu bez uztura.

Aveņu – šokolādes pīrāgs


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 100 g saldkrējuma sviesta
  • 40 g cukura
  • 1 olu baltums
  • 2 olu dzeltenumi
  • 200 g miltu
  • 200 ml trekna saldā krējuma
  • 200 g šokolādes
  • 1 ēdamkarote citronu sulas
  • 400 g aveņu
  • 1 paciņa želatīna

 

  1. Miltus, sviestu, olu baltumu un cukuru rūpīgi samaisa viendabīgā masā un ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.
  2. Pildījums: Nelielā katliņā uzsilda saldo krējumu, pievieno šokolādi un maisa līdz tā pilnībā izkususi.
  3. Masu atdzesē un pievieno olu dzeltenumus, citronu sulu. 
  4. 24 cm lielu kūkas formu nedaudz ietauko un ieklāj tajā atdzesētu, izrullētu mīklu ar maliņām 2 - 3 cm uz augšu.
  5. Mīklu pārklāj ar sagatavoto pildījumu un liek cepties 175°C temperatūrā aptuveni 25 minūtes. Pildījumam jābūt mīkstam!
  6. Kad pīrāgs gatavs, atdzesē to un ievieto ledusskapī uz aptuveni 2 stundām.
  7. Želatīnu aplej ar ūdeni - uzbriedina. Tad izkausē.
  8. Avenes izkārto pār pīrāga virsmu un pārlej ar izkausēto želatīnu.
  9. Ievieto ledusskapī līdz želatīna kārta sastingusi.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1948 reizes

,,,,