• Jo vairāk medus ēd, jo rūgtāka mute.

Aveņu – skābā krējuma torte


Foto: Aveņu - skābā krējuma torte

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Mīklai:

  • 50 g sviesta
  • 1 glāze cukura
  • 1 glāze skābā krējuma
  • šķipsniņa sāls
  • 500 g miltu
  • 1 paciņa cepamā pulvera

Krēmam:

  • 600 g skābā krējuma
  • 400 g saldā krējuma
  • 300 g cukura
  • avenes (dekorēšanai)
  1. Sviestu sajauc ar cukuru, pievieno skābo krējumu, škipsniņu sāls un rūpīgi samaisa.
  2. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un pakāpeniski pievieno skābā krējuma masai.
  3. Mīklu sadala 8 - 9 vienādās daļās un katru plāni izrullē tieši uz cepamā pa'pīra, kas pārkaisīts ar miltiem.
  4. Biskvītus liek cepties 190°C temperatūrā līdz tiem zeltaini brūna krāsa.
  5. Krēms: Ar elektrisko putotāju sakuļ skābo krējumu ar 150 g cukura.
  6. Atsevišķā traukā sakuļ ar saldo krējumu ar atlikušo cukura daudzumu un pakāpeniski pievieno skābā krējuma masai.
  7. Ja vēlaties, avenes varat pievienot arī krēmam, bet nav obligāti.
  8. Iegūto krēmu klāj pār katru biskvīta kārtu un tortes virsmu dekorē ar avenēm un krēmu.
  9. Torti ievieto ledusskapī uz nakti!
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
4088 reizes

,,,,,