• Pārāk daudz pavāru var izbojāt buljonu.

Aveņu – olu liķiera krēma kūka


Foto: recepti.tv

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvītam:

  • 3 olas
  • 125 g pūdercukura
  • 100 g sviesta (izkausēta)
  • 100 ml olu liķiera
  • 200 g miltu
  • 3 tējkarotes cepamā pulvera

Pildījumam:

  • 300 g aveņu
  • 6 želatīna plāksnes
  • 1 paciņa vaniļas pudiņa pulvera
  • 50 g pūdercukura
  • 150 ml olu liķiera
  • 300 ml piena
  • 400 ml saldā krējuma
  1. Biskvīts: Ar elektrisko putotāju saputo olas un pūdercukuru, pievieno izkausētu sviestu un olu liķieri.
  2. Tad pakāpeniski pievieno izsijātus miltus un cepamo pulveri, rūpīgi samaisa.
  3. Mīklu ieklāj 26 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  4. Liek cepties 180°C temperatūrā 30 minūtes.
  5. Kad biskvīts gatavs, atdzesē to, izņemo no formas un prātīgi noņem cepamo papīru.
  6. Tad apgriež to otrādi un izveido ~ 1 cm dziļu bedrīti un pārpalikumus sadrupina.
  7. Padziļinājumā ieber avenes un pārkaisa tās nedaudz ar pūdercukuru.
  8. Pildījums: želatīna plāksnes pārlej ar nelielu daudzumu ūdens un atstāj uzbriest.
  9. Vaniļas pudiņa pulveri sajauc ar pūdercukuru un olu liķieri.
  10. Nelielā katliņā ielej pienu un uzsilda līdz vārīšanās temperatūrai.
  11. Tad pienam pievieno vaniļas pudiņa maisījumu un nepārtraukti maisot uzsilda līdz vārīšanās temperatūrai.
  12. Uzbriedinātās želatīna plāksnes izgriež un pievieno karstajam pudiņam.
  13. Pudiņu atdzesē, laiku pa laikam apmaisot.
  14. Kā tikko pudiņš ir atdzisis, atsevišķā traukā ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu un pievieno to pudiņam.
  15. Krēmu pārklāj pār avenēm, veidojot kupola formu un pārkaisa ar biskvīta drupatām.
  16. Kūku ievieto ledusskapī uz 3 - 4 stundām.
  17. Pirms pasniegšanas, ja vēlaties, kūku pārkaisa ar pūdercukuru vai jebko citu pēc pašu gaumes.
  18. Olu liķieri var aizstāt ar apelsīnu sulu.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1604 reizes

,,,,,,,,