• Izsalkušam arī ar pipariem apkaisīta sāls - lielisks ēdiens.

Aveņu musa torte


Foto: monka-i-eda.livejournal.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 2 glāzes cukura
  • 1 glāze miltu
  • 4 olas
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 2 glāzes aveņu biezeņa
  • 200 g sviesta
  • 500 ml salda krējuma putošanai
  • 40 g želantīna
  • šķipsniņa sāls
  1. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Olu baltumus saputo stingrās putās ar sāli.
  2. Pamazām pievieno 1 glāzi cukura, nepārtraucot putot.
  3. Pievieno pa 1 olas dzeltenumam, puto.
  4. Pamazām pievieno miltus un puto.
  5. Mīklu lej tortes formā un liek cepeškrāsnī 180°C temperatūrā un cep 30 minūtes, gatavību pārbaudot ar kociņu.
  6. Gatavu biskvītu pārliek izmēru lielākā tortes formā.
  7. Saldo krējumu saputo ar cukuru. Atsevišķi saputo sviestu ar aveņu biezeni.
  8. Savieno putukrējumu ar aveņu masu, samaisa.
  9. Želantīnu izkausē karsta ūdens peldē, pievieno maisījumam un uz ļoti mazu ātrumu puto 10 sekundes.
  10. Masu lej tortes formā, kurā atrodas biskvīts un liek ledusskapī uz 4 - 5 stundām, vai labāk uz nakti.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
8620 reizes

,,