• Uz pilnīgi apklāta galda nedrīkst trūkt arī piparu, sāls un sinepju.

Aveņu – mandeļu kūka


Foto: mirror.co.uk

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 140 g sasmalcinātu mandeļu
  • 140 g sviesta (istabas temperatūrā)
  • 140 g brūnā cukura
  • 140 g miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1/2 tējkarote sāls
  • 2 olas
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 250 g avenes
  • 2 ēdamkarotes mandeļu skaidiņas
  • pūdercukurs (dekorēšanai)
  1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un sagatavo ~ 20 cm platu kūkas formu. 
  2. Sasmalcinātās mandeles, sviestu, cukuru, miltus, olas un vaniļas cukuru samaisa.
  3. kopā viendabīgā masā, vislabāk ar blenderi vai kombainā.
  4. Pusi iegūtās masas izklāj formā un pārber ar avenēm, tad atkal pārklāj ogas ar atlikušo mīklas masuun izlīdzina to (ērtāk to darīt ar pirkstiem).
  5. Pārber kūku ar mandeļu skaidiņām un liek cepties ~ 50 min līdz tā iegūst zeltainu nokrāsu.
  6. Atdzesē to un dekorē ar pūdercukuru.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1916 reizes

,,