• Ja tev kļūst slikti ar redzi, tad ēd vairāk burkānus. Vai esi kādreiz redzējis zaķi ar brillēm?

Aveņu – citrona krēma kūka ar smilšu mīklu


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Mīklai:

  • 250 g miltu
  • 150 g sviesta
  • 80 g cukura
  • 3 g sāls
  • 30 g maltu mandeļu
  • 1 ola

Krēmam:

  • 3 olu dzeltenumi
  • 25 g želatīna
  • 50 g cukura
  • 1/2 citrona sula
  • 1 citrona miziņas
  • 15 g želatīna
  • 300 g trekna saldā krējuma

Želejai:
Sadala 2 daļās - iekšējam slānim un kūkas virsmai

  • 500 g aveņu
  • 1/2 citrona sula
  • 80 g cukura
  • 40 g cukura + 10 g pektīna
  • 250 g aveņu (dekorēšanai)
  1. Biskvīts: Sajauc miltus, mandeļu miltus, sāli un cukuru. Sviestu sagriež mazos gabaliņos.
  2. Miltu maisījumu sajauc ar sviestu un rūpīgi samaisa.
  3. Pievieno olu un ātri visu samīca. Mīklu sadala vairākos gabalos un ievieto ledusskapī uz 1 stundu.
  4. Tad katru gabalu izrullē, ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar nedaudz ietaukotu cepamo papīru, ar malām 2 cm uz augšu un liek cepties 170 °C temperatūrā 20 minūtes.
  5. Krēms: Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj uzbriest aptuveni 10 minūtes.
  6. Olu dzeltenumus saputo. Cukuru, ūdeni, citrona sulu un miziņas sajauc nelielā katliņā un vāra.
  7. Tad pakāpeniski pieveno saputotos olu dzeltenumus un ar elektrisko putotāju visu saputo.
  8. 50 g saldā krējuma uzsilda un izšķīdina tajā uzbriedināto želatīnu.
  9. Ar elektrisko putotāju saputo atlikušo saldā krējuma daudzumu un pievieno olu masai.
  10. Tad pievieno želatīnu un visu rūpīgi samaisa.
  11. Krēmu lej 20 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar foliju, un liek saldētavā līdz tas sastindzis.
  12. Želeja: Avenes sablenderē, sajauc ar 80 g cukura un karsē līdz 45 - 50 °C temperatūrai.
  13. Atlikušos 40 g cukura sajauc ar pektīnu un arī pievieno biezenim. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un tad silda vēl 2 minūtes.
  14. Atdzesē un 1/2 želejas daudzuma pārlej pār biskvītu, ievieto saldētavā līdz sastingšanai. Atlikušo želejas daudzumu izmantos glazūrai.
  15. Atlikušo želeju uzsilda līdz 35°C temperatūrai.
  16. Saldēto krēmu izņem no formas, pārklāj pār biskvītu un dekorē ar ar želeju un svaigām avenēm.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2302 reizes

,,,,,