• Gatavojot ēdienu tam jāpievieno "šķipsniņu mīlestības, ēdamkaroti miera un tējkaroti gudrības.

Auzu pārslu – augļu kūka


Foto: kushaem-vkusno.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 200 g vafeļu trubiņu ar šokolādi
  • 50 g auzu pārslu
  • 100 g sviesta
  • 9 g želatīna
  • 100 g baltvīna
  • 100 g aprikožu ievārījuma
  • 50 g pūdercukura
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 250 g saldā krējuma
  • 850 g konservētu persiku/aprikožu
  • melisa
  1. Biskvīts: Vafeļu trubiņas, atstājot 16 gabalus maliņā, un auzu pārslas sasmalcina.
  2. Izkausē sviestu un sajauc ar auzu pārslu maisījumu.
  3. Kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru un ieklāj tajā iegūto masu.
  4. Atlikušās vafeļu trubiņas izkārto pār pamatni aplī un visu ievieto ledusskapī uz 1 stundu.
  5. Krēms: Želatīnu pārlej ar baltvīnu un atstāj uzbriest.
  6. Aprikožu ievārījumu sajauc ar pūdercukuru un vaniļas cukuru, tad pievieno uzbriedināto želatīnu. Rūpīgi samaisa un ievieto ledusskapī uz 15 minūtēm.
  7. Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu.
  8. Konservētās aprikozes nokāš un sagriež uz pusēm, atstājot 3 - 4 veselas - dekorēšanai.
  9. Aprikožu ievārījuma masu pārklāj pār kūkas pamatni, savukārt, aprikožu gabaliņus izkārto pār ievārījuma kārtu.
  10. Ar lāpstiņas palīdzību putukrējumu pārklāj pār kūkas virsmu un ievieto kūku ledusskapī uz 3 stundām.
  11. Noņem no formas maliņas un dekorē kūku ar aprikozēm un melisu.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3476 reizes

,,,,,,