• Šodien vārīta ola ir labāka par rīt vārītu vistu.

Austriešu kūka „Riekstu veltnītis”


Foto: kochrezepte.at

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 250 g miltu (smalkie)
  • 100 ml piena (remdena)
  • 15 g rauga
  • 40 g cukura
  • 40 g sviesta (šķidra)
  • 2 olas dzeltenumi
  • 1 ola
  • 1 šķipsniņa sāls
  • 1 iepakojums vaniļas cukura
  • 1 citrona miziņas (rīvētu)
  • 1 ēdamkarote sviesta (formas ietaukošanai)
  • 1 ēdamkarote cukura (formai)
  • 50 g miltu (darba virsmai)

Pildījumam:

  • 120 g aprikožu ievārījuma
  • 320 g valriekstu (rīvēti)
  • 130 ml piena
  • 50 g cukura
  • 50 g medus
  • 2 ēdamkarotes ruma
  • 1 šķipsniņa kanēļa
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  1. Iemaisa ieraugu mīklai: Samaisīt raugu ar mazliet cukura un miltiem ,iemaisīt pusi no piena.
  2. Apkaisa ar miltiem, uzliek vāku un ļauj uzrūgt siltā vietā.
  3. Izkausē sviestu un sajauc ar atlikušo pienu, cukuru, olu un olu dzeltenumiem, sāli, vaniļas cukuru un rīvētu citrona miziņu.
  4. Ja ieraugs apjomā ir divkāršojies, sajauc to ar piena maisījumu samīca viendabīgu mīklu. Apsedz un ļauj uzrūgt.
  5. Pa to laiku aprikožu ievārījumu ar pienu, cukuru, medu, rumu, kanēli un vaniļas cukuru sajauc mazā katliņā un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
  6. Valriekstus piemaisiet un ļaujiet mazliet pakarsēties. Atdzesē.
  7. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C temperatūrai.
  8. Darba virsmu apkaisa ar miltiem un izrullē mīklu lielā taisnstūrī.
  9. Vienmērīgi pārklāj ar riekstu pildījumu. Mīklu no abām pusēm sarullē līdz vidum.
  10. Kastveida skārda formu izsmērē ar sviestu un apkaisa ar cukuru.
  11. Ievietojiet mīklu formā un ļaujiet tur kādu laiku uzrūgt.
  12. Noziež ar kausētu sviestu un cep cepeškrāsnī apmēram 60 minūtes.
  13. Izņem, atdzesē, sagriež šķēlītēs un pasniedz ar putukrējumu.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1153 reizes

,,,,,,,