• Uz pilnīgi apklāta galda nedrīkst trūkt arī piparu, sāls un sinepju.

Augļu kūka


Foto: vk.me

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 1/2 glāzes miltu
  • 700 g biezpiena
  • 150 g skāba krējuma
  • 1 glāze cukura (papildus vēl 2 karotes)
  • 1/3 glāzes piena
  • 5 olas
  • 1/2 glāze augu eļļas (bez smaržas)
  • sāls
  • vaniļas cukurs
  • svaigi augļi vai ogas
  • želeja vai želantīns
  1. Biezpienu samaļ blenderī, pievieno 100 g krējuma. Svarīgi ir iegūt gludu biezpiena masu, bez kunkuļiem.
  2. Olām atdala dzeltenumus no baltumiem.Olu baltumus saputo stingrās putās ar 1/2 glāzi cukura. 
  3. Pēc tam pievieno miltus, olu dzeltenumus un augu eļļu. Daļu masas liek tortes formā ar maliņām.
  4. Otrai masas daļai pievieno biezpienu, 1/2 glāzi cukura, sāli, pienu, vaniļas cukuru un saputo.
  5. Masu klāj virsū pirmajai masai tortes formā. Pirmajai kārtai pa tortes formas malu jāpaceļas.
  6. Liek cepeškrāsnī un cep 40 - 60 minūtes 180 - 200°C temperatūrā. Cepšanās laikā kūka pacelies, iegūs brūnganu nokrāsu.
  7. Izņem no cepeškrāsns un apsmērē ar 50 g krējumu, kurš sajaukts ar 2 karotēm cukura.
  8. Atstāj izslēgtā cepeškrāsnī. Atdzisušai kūkai pa virsu kārto augļus vai ogas un pārlej vai pārsmērē ar želeju.
  9. Liek ledusskapī uz vismaz 4 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
4650 reizes

,