• Pārāk daudz pavāru var izbojāt buljonu.

Augļu kēkss ar dzirkstošo vīnu


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 100 g rozīņu
  • 200 g sukāžu
  • 1 apelsīna miziņa
  • 1/2 glāze valriekstu
  • kanēlis (pēc garšas)
  • muskatrieksts (pēc garšas)
  • kardamons (pēc garšas)
  • 180 g sviesta
  • 150 ml dzirkstošā vīna
  • 200 g cukura
  • 4 olas
  • 250 g milti
  • 10 g cepamā pulvera
  1. Rozīnes un sukādes pārlej ar dzirkstošo vīnu un noliek maliņā uz 40 minūtēm.
  2. Kad dzirkstošais vīns uzsūcas, pievieno masai riekstus, garšvielas, apelsīna miziņas un nedaudz miltus.
  3. Ar elektrisko putotāju saputo sviestu un cukuru, pa vienai pievieno olas.
  4. Pakāpeniski masai pievieno miltus un cepamo pulveri, rūpīgi visu samaisa.
  5. Tad mīklu sajauc ar rozīņu masu un visu samaisa viendabīgā masā.
  6. Kēksa formu viegli ietauko un ieklāj tajā mīklu.
  7. Liek cepties 180°C temperatūrā 10 minūtes, tad 150°C temperatūrā 40 minūtes.
  8. Kad kēkss gatavs, tad formā to atdzesē 15 minūtes, izņem no formas un pārkaisa ar pūdercukuru.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1028 reizes

,,,,,,,