• Ir jāēd un jādzer tieši tik, cik nepieciešams, lai mūsu spēki atjaunotos nevis tiktu nomākti.

Ātrā putukrējuma torte ar svaigiem augļiem


Foto: vkus-bluda.ru

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 3 lielas olas (istabas temperatūrā)
  • 190 g pūdercukura
  • 290 g miltu
  • 3 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 tējkarote sāls
  • 50 ml augu eļļas
  • 130 ml piena
  • 1/2 tējkarote vaniļas ekstrakta

Pildījums:

  • 600 ml putukrējuma
  • 30 g pūdercukura
  • 100 g zemeņu vai aveņu ievārījuma
  • 300 g svaigu augļu
  1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un ietauko 23 cm lielu kūkas formu ar nedaudz sviestu.
  2. Dziļā bļodā ar elektrisko putotāju sakuļ olu baltumus līdz veidojas putas, tad pakāpeniski pievieno 60 g cukura un noliek maliņā līdz nepieciešams.
  3. Atsevišķā bļodā sajauc miltus ar atlikušo cukuru, cepamo pulveri un sāli.
  4. Tad, kuļot vidējā ātrumā ar elektrisko putotāju, pievieno sviestu, vaniļas cukuru un 1/2 glāzi piena.
  5. Pēc apmēram 1/2 minūtes ilgas kulšanas pievieno atlikušo pienu un olu dzeltenumus.
  6. Turpina kult līdz sāk veidoties viendabīga masa un prātīgi iecilā olu baltumu masu.
  7. Iegūto mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un cep 50 - 60 minūtes.
  8. Izņem no krāsns, atdzesē 15 - 20 minūtes un izņem no formas, ļauj atdzist pilnībā.
  9. Kad tā pilnībā atdzisusi, sagriež to horizontāli 3 kārtās.
  10. Pamata kārtu apziež ar ievārījumu un putukrējumu.
  11. Klāj nākamo biskvīta kārtu un iepriekšējās darbības atkārto un klāj pēdējo biskvītu.
  12. Ar atlikušo putukrējumu apziež tortes virskārtu un malas, rotā ar svaigiem augļiem un ogām.
  13. Pirms pasniegšanas turēt ledusskapī!
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1651 reizes

,,,