• Miesa uzveic tos, kas viņu pārāk sātīgi baro.

Aprikožu torte


Foto: pinterest.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Smilšu mīklai:

  • 150 g miltu
  • 100 g sviesta
  • 40 g cukura
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • šķipsniņa cepamā pulvera

Biskvītam:

  • 4 olas
  • 90 g cukura
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 120 g miltu
  • 30 g kartupeļu cietes
  • 1 tējkarote cepamā pulvera

Krēmam:

  • 200 g sasmalcinātas šokolādes
  • 750 g saldā krējuma
  • 2 paciņas saldā krējuma biezinātāja

Bez tam:

  • 1 ēdamkarote jāņogu želejas
  • 425 g konservētu aprikožu
  1. Pagatavo smilšu mīklu un uz 1 stundu novieto ledusskapī.
  2. Pa to laiku uzsilda cepeškrāsni līdz 175 °C.
  3. Mīklu izveltnē, ieklāj tortes formā un cep 8 - 10 minūtes.
  4. Gatavu izņem no cepeškrāsns un atdzesē, izņem no formas.
  5. Biskvītam puto olas kopā ar 3 ēdamkarotēm silta ūdens 4 minūtes.
  6. Putošanas laikā pievieno vanilīnu un cukuru, un puto vēl 1 minūti.
  7. Cepamo pulveri, kartupeļu cieti un miltus izsijā, sajauc ar gatavo maisījumu, kārtīgi samaisa.
  8. Iegūto masu liek cepamajā formā, kurā ieklāts cepampapīrs, un cep 25 - 30 minūtes 175 °C temperatūrā.
  9. Gatavu biskvītu izņem no formas, atdzesē, un sadala 2 plāksnēs.
  10. Krēms - saputo saldo krējumu, pievieno saldā krējuma biezinātāju un sajaukt ar 2/3 no sasmalcinātās šokolādes.
  11. Smilšu mīklas pamatni apsmērē ar jāņogu želeju un ļauj pastāvēt, lai želeja iesūcas.
  12. Tad pa virsu liek vienu biskvīta plāksni un apsmērē ar krēmu.
  13. Tad liek otru biskvīta kārtu, apsmērē ar atlikušo krēmu, arī tortes malas ar naža vai karotes palīdzību.
  14. Konservētajām aprikozēm noliet sīrupu un tās sagriezt sīkāk, ripiņās.
  15. Sagrieztās aprikozes kārto uz tortes virsmas. Pārkaisa ar atlikušo rīvēto šokolādi.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1945 reizes

,