• Uz pilnīgi apklāta galda nedrīkst trūkt arī piparu, sāls un sinepju.

Aprikožu knēdeļi no biezpiena mīklas (Austrijas virtuve)


Foto: ichkoche.at

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Porcijas: 4

  • 8 aprikozes
  • 50 - 100 g sviesta (rīvmaizes apcepšanai)
  • 1 - 2 saujas rīvmaizes
  • pūdercukurs
  • kanēlis

Biezpiena mīklai:

  • 1/4 kg biezpiena
  • 1 ola
  • 60 g sviesta
  • 125 g miltu
  • šķipsniņa sāls
  1. Aprikožu knēdeļiem olu ar biezpienu, sviestu, miltiem un šķipsniņu sāls samaisa.
  2. Sadaliet mīklu apmēram 8 - 10 vienāda lieluma gabalos.
  3. Lielā katlā uzvāra ūdeni.
  4. Aprikozes nomazgā, nosusina, pārgriež uz pusēm.
  5. Izņem kauliņus, to vietā ieliek cukura graudiņu (var pamērcēt rumā vai kādā liķierī), uzliek otru aprikozes pusīti.
  6. Tad paņem vienu no sadalītajiem mīklas gabaliņiem, saspiež plaukstā līdzenā aplītī.
  7. Vidū liek aprikozi un aizloka ar mīklu, lai aprikoze pilnībā būtu nosegta.
  8. Pagatavoto knēdeli uzmanīgi liek vārošajā ūdenī un ļauj vārīties uz lēnas uguns apmēram 10 minūtes.
  9. Knēdeļi ir gatavi, kad tie uzpeld.
  10. Tikmēr izkausē sviestu pannā. Sajauciet rīvmaizi ar nedaudz kanēļa un mazliet apcep sviestā.
  11. Kad aprikožu knēdeļi ir gatavi, apviļā tos apceptajā rīvmaizē.
  12. Apkaisa ar pūdercukuru un pasniedz karstus.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1390 reizes

,,,,,,,