• Kas trijiem domāts, tas četriem arī pietiks.

Apelsīnu torte ar džemu


Foto: vk.me

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 3 glāzes miltu
  • 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
  • 3/4 tējkarotes sāls
  • 9 ēdamkarotes sviesta
  • 400 g cukura
  • 1 ēdamkarote rīvētas apelsīna miziņas
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura
  • 4 olu baltumi
  • 250 g liesa piena
  • 100 ml apelsīnu sulas
  • 350 g apelsīnu džema
  • 50 g skāba krējuma
  • 300 g salda krējuma
  • saulespuķu eļļa
  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175°C temperatūrai.
  2. Tortes formu ar diametru 22 - 23 cm iesmērē ar saulespuķu eļļu.
  3. Izsijā miltus kopā ar cepamo pulveri un sāli.
  4. Mīkstu sviestu puto 2 minūtes, līdz masa kļūst gaisīga.
  5. Turpinot putot, pievieno 350 g cukura. Pievieno apelsīna miziņas un vaniļas cukuru, turpina putot.
  6. Pievieno olu baltumus un vēlreiz saputo.
  7. Pienu sajauc ar saldo krējumu. Maisot sviesta masu, pa kārtai pievieno miltu masu un lej pienu ar saldo krējumu.
  8. Kārtīgi samaisa līdz masa kļūst viendabīga.
  9. Mīklu lej sagatavotajā tortes formā un cep 175°C temperatūrā 25 minūtes. Gatavību pārbauda ar kociņu.
  10. Kad biskvīts ir gatavs, to atstāj formā vēl 20 minūtes. Pēc tam izliek uz dvieļa un ļauj atdzist pilnībā.
  11. Apelsīnu sulā ieber 50 g cukura, maisa, kamēr cukurs izkusis.
  12. Atdzisušo biskvītu sadala 2 daļās. Iegūtos 2 biskvītus rūpīgi aplej ar apelsīnu sulu.
  13. Uz pirmā biskvīta liek 100 g apelsīnu džema, vienmērīgi izlīdzina pa visu biskvītu.
  14. Liek virsū otru biskvītu un apsmērē ar atlikušo džemu, izlīdzina.
  15. Tortes sānus apsmērē ar saputotu krējumu.
  16. Gatavu torti liek ledusskapī vismaz uz 2 stundām.
  17. Pēc vēlēšanās tortes sānus vēl var apkaisīt ar sasmalcinātiem valriekstiem.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1107 reizes

,,