• Izsalkušam arī ar pipariem apkaisīta sāls - lielisks ēdiens.

Apelsīnu tiramisu


Foto: recepti.tv

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 1 glāze saldā krējuma
  • 1/2 glāze pūdercukura
  • 2 olu dzeltenumi
  • 250 g „Mascarpone” siera
  • 2 tases espresso kafijas
  • 2 ēdamkarote ruma
  • 1 apelsīna sula un miziņas
  • 2 ēdamkarote kakao pulvera

Biskvītam:

  • 1 1/2 glāzes cukura
  • 4 olas
  • 1 glāze miltu
  • 3/4 glāzes kartupeļu cietes
  • 1 tējkarote sodas
  1. Biskvīts: Ar elektrisko putotāju saputo olas un cukuru. Pievieno izsijātus miltus, kartupeļu cieti un sodu.
  2. Visu rūpīgi samaisa viendabīgā masā un ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  3. Cep 200°C temperatūrā 8 - 10 minūtes.
  4. Kad biskvīts gatavs, nedaudz atdzesē to, uzliek uz tāda paša diametra cepamā papīra, pārkaisa ar cukuru, apgriež otrādi un noņem veco cepamo papīru.
  5. Krēms: Ar elektrisko putotāju spauto saldo krējumu un 1 ēdamkaroti cukura.
  6. Atsevišķā bļodā saputo olu dzelteumus ar atlikušo cukura daudzumu.
  7. Tad pievieno putukrējumu un „Mascarpone” sieru, saputo visu vēlreiz viendabīgā masā.
  8. Ar glāzes palīdzību izspiest no biskvīta mazākus gabaliņus.
  9. Espresso kafiju sajauc ar apelsīnu sulu, miziņām un rumu.
  10. Katru biskvīta gabaliņu iemērc kafijā un ieklāj lielā glāzē vai sevis izvēlētā formā.
  11. Tad pārklāj to ar nelielu daudzumu krēma. Darbības atkārto līdz visas sastāvdaļas izliktas.
  12. Virskārtai jābūt - siera krēmam. Virsmu dekorē ar kakao pulveri vai pēc pašu gaumes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1280 reizes

,,,,,,