• Izsalkušam arī ar pipariem apkaisīta sāls - lielisks ēdiens.

Apelsīnu – mandeļu biezpiena kūka


Foto: uvelka.ru

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 400 g  9% biezpiena (mīksta vai blenderī sasmalcināta)
  • 2 olas
  • 200 g milti ar cepamo pulveri
  • 1/2 tase rozīņu
  • 1/2 apelsīnu sukādes
  • 1 ēdamkarote maltu mandeļu
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 1/2 tējkarote vaniļas cukura
  • 20 g sviesta
  • 3 ēdamkarotes pūdercukura
  • sāls (pēc garšas)
  1. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem un olu baltumus ar elektrisko putotāju sakuļ.
  2. Atsevišķā traukā ar elektrisko putotāju sakuļ biezpienu ar olu dzeltenumiem, sāli un cukuru, pievieno vaniļu. 
  3. Tad pievieno maltās mandeles, rozīnes un apelsīnu sukādes (vai jebkuras citas sev tīkamas sukādes) un turpina kult līdz masa viendabīga.
  4. Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus ar cepamo pulveri.
  5. Iepriekš sakultos olu baltumus rūpīgi iecilā masā.
  6. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190°C temperatūrai, ietauko kūkas forma pamatni un malas ar sviestu un izklāj biezpiena masu.
  7. Liek cepties aptuveni 35 - 40 minūtes vai līdz iedurts koka irbulītis iznāk ārā neaplipis.
  8. Kad kūka gatava, nedaudz atdzesē to un pakrata, lai tā labāk nāktu no formas ārā.
  9. Pasniedz pārkaisītu ar pūdercukuru, svaigām ogām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
723 reizes

,,,