• Ja no ēdiena nekas nav palicis pāri, tas nenozīmē, kas sātīgi paēduši.

Ananāsu torte ar kokosriekstu bezē


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvītam:

  • 4 olas
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 1/2 ēdamkarote cukura
  • 1 tējkarote cepamā pulvera

Kokosriekstu bezē:

  • 4 olu baltumi
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 20 g kokosriekstu skaidiņu

Krēmam:

  • 250 g sviesta
  • 1 bundža konservētu ananāsu
  • 1 tējkarote miltu
  • 1 tējkarote cukura
  • 1 iepakojums vaniļas vai sviesta pudiņa
  1. Ar elektrisko putotāju sakuļ olu baltumus ar cukuru, pakāpeniski pa vienai pievienojot arī dzletenumus. 
  2. Tad pievieno miltus, cepamo pulveri un rūpīgi visu samaisa.
  3. Mīklu ieklāj 24 x 42 cm lielā kūkas formā un cep 25 minūtes 180°C temperatūrā aptuveni 25 minūtes.
  4. Kokosriekstu bezē: Olu baltumus un cukuru sakuļ ar elektrisko putotāju, pievieno kokosriekstus.
  5. Masu ieklāj atsevišķā formā, kas izklāta ar cepamo papīru, un cep 25 minūtes 180°C temperatūrā.
  6. Krēms: Pudiņu pagatavo attiecīgi uz iepakojuma rakstītajām instrukcijām, tad pievieno miltus un cukuru.
  7. Atdzesē to un sajauc ar izkausētu sviestu, rūpīgi maisa līdz masa kļūst viendabīga.
  8. Sagriež ananāsus nelielos kubiņos un pievieno krēmam.
  9. Ar 1/2 krēma pārklāj biskvītu, tad klāj pāri kokosriekstu bezē.
  10. Kūku dekorē ar atlikušo krēma daudzumu.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2114 reizes

,,,,